-->

Çin'in Apple'ı Xiaomi

- Haziran 24, 2017

Selamunaleyküm. Bugün size benim hayran olduğum her fırsatta övdüğüm bir firmayı tanıtacağım. Xiaomi. Beni twitter’dan takip edenler bilir elimden geldiğince hakkında tweet atarım. İşte o firma hakkında biraz araştırma yaptım ve size edinmiş olduğum bu bilgiyi özetleyeceğim.

Xiaomi, Lei Jun adında bir girişimci tarafından 6 Nisan 2010 da kuruldu. İlk telefonunu 2011 de üretmeye başladı. Telefondan önce ne üretiyorlardı bilmiyorum ama şimdiden bahsedersek üretmedikleri şey yok. Neyse. Firma Çin Pekin merkezli yani uzak doğu (kime göre neye göre yakın uzak?) şirketi.

Xiaomi ilk telefonunu ürettiği günden beri sürekli büyüyen ve gelişen bir şirket. Pazar payı ve teknolojisi sürekli büyümüş. Çin, Hindistan, Malezya ve Singapur'da 8000'den fazla çalışanı var. Aynı zamanda başka ülkelerde de büyümeye ve yeni şubeler açmaya devam ediyor. Ne kadar büyüdüğüne örnek vermek gerekirse geçen sene dünya çapında satış oranı %2.1 iken bu sene %5.6 ya çıkmış. Yani arada 3.5 puanlık bir artış var. Diğer büyük telefon üreticileri Samsung ve Apple ile satış oranlarını karşılaştıracak olursak Samsung birinci Apple ikinci ve Xiaomi üçüncü.

Peki Xiaomi’nin bu kadar kısa sürede büyümesini sağlayan şey nedir? Ucuz ve kaliteli telefon yapıyor olması. Örneğin bu sene çıkan Mi 6 adlı modelini ele alırsak cam malzeme, çift kamera, 6 gb ram gibi özelliklere sahip ve bunun yanında emsalleri ile karşılaştıramayacak kadar düşük bir fiyata sahip.


İsterseniz bir de önceki modellerinin satış durumlarına bakalım. Mesela Mi 3 modelini ele alırsak telefon satışa çıktıktan 5 saniye sonra bütün stokları bitmişti. Az ürettiklerinden değil talep çok.
Tabiki bu başarısı sadece akıllı telefonlara bağlı değil. Aynı zamanda akıllı ev sektörüne giren Xiaomi bu alanda da çok başarılı. Bunun yanında giyilebilir cihazlar sektöründe de önemli bir payı var. Mi Band serisi, akıllı saatler hatta akıllı ayakkabılar bile üretiyor bu firma. Hem de emsallarinin çok çok altında bir fiyatla.



Bu kadar övdük peki biz bunu nereden alacağız diyorsanız size bir kötü haberim var. Xiaomi resmi olarak Türkiye'de bulunmuyor. Ancak isterseniz e-alışveriş sitelerinden alabiliyorsunuz. Tavsiyem ben telefonu temiz kullanırım diyorsanız bu telefonlara yönelmeniz.



Kaynaklar:
https://tr.wikipedia.org/wiki/Xiaomi
http://www.silikonvadisi.tv/genel/xiaomi-telefon-uretiminde-dunyanin-ucuncu-firmasi-56735.html

1 yorum:

avatar

Bende Talhanın Xiaomi hakkındaki ön görülerine güvenerek mi 5s modelini aldım çok memnunum teşekkürler Talha


EmoticonEmoticon

 

Hmm Arama

-->