-->

2020

- Ocak 14, 2020



Uzun süre konuşmadığın insanlar ile tekrar konuşmaya çalışmak her zaman zordur. Bu zorluğun önceden aranızın ne kadar iyi olduğu ile bir doğru orantısı var. Eğer samimi olduğun birisiyle aran açıldıysa tekrar konuşmaya başlamak daha zor oluyor çünkü bu geçen sürenin insanda oluşturduğu bir mahçubiyet oluyor. İşte bu bahsettiğim mahçubiyet duygusu yüzünden sizinle tekrardan konuşmak daha doğrusu yazı ile iletişime geçmek zorlaştı. Neden bıraktın, neden devam ediyorsun gibi sormayacağınız soruları kendime sorup anlamsız cevaplar aldığım için de yeniden başlamadım. Evet, bence güzel bir neden yazmaya başlamadım açıklaması oldu.

Bu yazmadığım süre boyunca, ki bu süre nereden baksan baya oldu, hayatımda gelişmeler ve negatif gelişmeler oldu. Tabi bu gelişmeleri buraya yazmadığım ve sosyal medyadan da fazla paylaşamadığım için pek haberiniz yok. Peki neler oldu? Öncelikle ne kadar kanıtlayamayacak olsam da olaylara daha farklı bir açıdan baktığımı söyleyebilirim. Daha eleştirisel bakıyorum ama bu konuda da eleştirisel baktığım için her şey hakkında doğru kararlar verdiğimi söyleyemiyorum. Nasıl ama? Eleştirimi doğru yapamadığımı düşündüğüm için kendimi eleştiriyorum. Bakın bunu herkes hakkını vererek yapamaz. Her şeyi ve herkesi eleştirdiğim için her zaman güzel tepkiler alamayabiliyorum ama bu onların benim hakkındaki fikirlerini de eleştirmeyeceğim anlamına gelmez. Net bir şekilde yanlış düşünüyorlar. Fikirlerinin deli saçmalığı olduğunu söyledim diye hemen karşı atağa geçmeleri gerekmiyor ki! Bunun yerine benim fikrimi kabullenebilirler böylece herkes mutlu, huzurlu ve doğru bilgili bir şekilde dağılabilir. Evet. Şaka yapıyorum tabiki. Elinde doğru link’ler olduğu sürece herkesin fikrini dinleyebilirim ama link şart. Bu arada bunu bir gelişme olarak sayıyorum.

İnsanları ve nesneleri eleştirmem dışında bu sizinle görüşmediğim süre içerisinde bölümümle ilgili olmayan tarafından kod öğrenmeye başladım. Peki bu ne demek? Kontrol ve Otomasyon Mühendisleri birer mobile application developer değildir ama ben bu konuda bir şeyler öğrenmeye başladım. Meslekte işime yaramaz ama gönül eğlendirir ki eğleniyorum da zaten. Şimdi detayına girer hangi dilleri kullandığımdan vs bahsederdim ama çağın gereksinimi olan az ve öz içerik olayını daha fazla zorlamak istemiyorum. Sonuçta kaç kişi dediklerimi anlayabilecek veya ben doğru anlatabileceğim değil mi?

Negatif gelimelerden de bahsedecek olursam. Hatta aralarından beni en çok üzen ve yaralayandan bahsedeceğim. Kitap okumuyorum. Son yazımdan beri bir iki kitap anca bitmiştir. Bu bahsettiğim kitaplar da yüzlerce sayfa uzunlukta ansiklopedi gibi kitaplar değil daha çok normal insan kitabı diyebileceğimiz 100-150 sayfa aralığında kitaplar. Önceden haftada bir kitap bitirme gibi bir tempom varken bunu bu kadar düşürmem ne kadar sizi üzmese de beni üzdü ve üzmeye devam ediyor ancak bu tempoyu tekrar sağlamak için de bir çabam da yok. Fakat ne kadar okusam da bir ara okurum diye kitap almamazlık etmiyorum. Kitapçıya girip gözüme çarpan kitapları alıp masamın köşesine üst üste diziyorum belki okurum diye. Oldukları yerlerde tozlanacaklarını bilseler hiç gözüme çarpmazlardı. Bence bir kitap olmanın en iyi yanı içindekileri birilerinin tarafından anlaşılabilmesi. Bu benim tarafımdan mağdur edilmiş kitaplar aynı benim gibi mağdur duruma düşüyorlar. Onları da kimseler anlamıyor.

Aslında ben bu yazıyı 2020’ye girmeden önce yazıp, 2020’de ne gibi şeyler yapmak istiyorum temalı yapacaktım ancak sizin de fark edeceğiniz gibi 2020’ye gireli baya oldu ve ben bu türde bir yazı yazmak için oldukça geç kaldım. Yazamadığım için de bu seneye hedefsiz girdim. İnşallah ne kadar hedefsiz girsek de sene sonuna kadar bir baltaya sap olur güzel ağaçlar keseriz, ormanları yok ederiz. Sonuçta bir balta bunun için vardır.

Buraya kadar okuyacak, beni dinlemeye sabrı olan 3-5 kişiden biriysen eğer kedili siteden bana yazabilirsin bu yazıyı eleştiri anlamında veya olur da başka yazarsam hakkında yazabileceğim bir konu anlamında mesajları bekliyorum. Onun da linkini bırakıyorum... curiouscat.me/cahilheriftalha

1 yorum:

avatar

İnsanın bir yazıda kendiyle yüzleşip, başkasına okutturunca o okuyucunun da kendi içinde muhasebe yapmasını sağlayabilmesi nasıl bir duygu acaba soruyorum:) Tebrikler


EmoticonEmoticon

This Newest Prev Post
 

Hmm Arama

-->