-->

Filim Yorumu #4 - King Arthur: Legend Of The Sword

- Ağustos 20, 2017

Selamunaleyküm. Bugün size bir filim yorumu yapacağım. Birde benim bakış açımla bakın filme. Filmimizin adı King Arthur: Legend Of The Sword.

King Arthur: Legend Of The Sword yani Kral Arthur: Kılıç Efsanesi. Film Kral Arthur’un nasıl başa geçtiğini ve nasıl kılıca sahip olduğunu ve fuhuş, hırsızlık, yankesicilik, adam dolandırma, haraç kesme gibi faaliyetler yapan birisinin nasıl kral olabileceğini gösteriyor. Sondaki çok vurgulanmamış ama yalan mı kardeşim hepsini yaptı adam.



---Spoiler---

Neyse isterseniz filme geçelim. Filmin başında bize büyücüler ve insanlar arasındaki barışın bozulduğunu ve savaş durumunda olduklarını gösteriliyor. O ara kılıcın gücünü ve arthur’un babasını ufaktan bize gösteriyorlar. Bu savaştan sonra Arthur’un babası kardeşi tarafından öldürülüyor. Nerede öldürüyor? Olacakları hissedip eşini çocuğunu alıp kaçarken öldürüyor. Maalesef validesi amcası tarafında öldürülen Arthur bir tekneye atlayıp kurtuluyor. Kılıç yani Excalibur babasının böğrüne saplanıyor ve babası taşa dönüşüp nehrin derinliklerine gidiyor. Neden söyledim ileride kullanacağız.

Kimse sormuyor Arthur’a ne oldu diye? Arthur tekneye binip gitti. Artık ne kadar süre geçti bilmiyorum şehre kadar gitmiş. Nehir kenarında çamaşır yıkayan kadınlar bu oğlanı buluyor ve evlerine götürüyorlar. Buna orada yemeyip yediriyorlar içmeyip içiriyorlar giymeyip giydiriyorlar ama okumayıp okutmak yok. Cahil cahil büyüdü çocuk. Kimse kral olacak falan demiyor. Neyse o sırada bu saydığım suçların hepsinde ustalaşıyor. Hayırsızın teki oluyor. Babası görse yüzüne tükürür. O kadar nefret ettim. Filme hep iyi gösterdiler ama gösterilmeyen kısmını da görmek zorundayız maalesef.



Amcası o zamana kadar ölmemiş ve genç kalmış. Aklında sürekli Arthur var. Bu çocuk nerede diye. Halk kendi arasında “doğmuş kral neredesin?” diye isyan ediyor. O anki kralı hiç mi hiç sevmiyor. Halka eziyet eden şerefsizin teki çünkü. Bu eski kralı öldürdükten sonra büyücülerin neslini falan da kurutmuştu. Yeğeni ahlaksızken bu şerefsiz arada fark var. Neyse efenim kral korktuğu için yaşı tutan tüm gençleri kılıcı taşın içinden çıkartmaya çağırıyor. ( taş nehre batımıştı hatırlarsınız. Sular çekilince çıkarmak için fırsat buldu). Bu efsaneyi hepiniz biliyorsunuzdur. Kılıcı sadece Kral Arthur’un kan bağı olan birisi çıkarabilir. İşte tam bu yüzden şehirsen adam toplayıp çıkartmaya çalıştırıyorlar. Kimse çıkaramıyor tabi. Arthur hariç.

Arthur birgün denk geliyor ve askerler tarafından hadi bakalım bir dene diye kılıca götürülüyor. Arthur çıkartıyor. Herkes şok. Millet böyle vay üstad sen o muydun yaa diyor. Kimse inanmıyor tabi böyle ahlaksız birisinin kralın oğlu olabileceğine.  Amcası hemen askerlere emir veriyor kodese aldırıyor Arthur’u.  Amcası diyor bak yeğenim halk ayaklandı seni öldüreyim benim krallığıma teslim olsunlar korksunlar benden. Arthur önce aval aval bakıp giderim gözüne gözükmem diyor ama amcası enseye vurup kral dairesine çıkıyor. Birkaç saat sonra idam ettirmek için emir veriyor.



İdam yeri hazırlanınca Arthur’u alıp giyotine götürüyorlar. Bütün halk çağrılmış. Millet film izler gibi elinde çekirdek idam izliyor. Amcası emri veriyor. Cellat elinde balta tam kafaya indiriyoooorr ama öldüremiyor. Neden? Çünkü ölürse film biter hacı. Büyücü kız (hani ırkları yok olmuştu olm?) bunu kurtarıyor. Alıp kaçırıyorlar bunu.

Kaçırdıktan sonra buna kılıcı kullanmayı öğretiyorlar. Excalibur bu boru değil. Kendi içinde çatışmalar yaşıyor vs çok olay var burada ama hepsi detay. Neyse işte o ara planda yapıyorlar. Anlatılacak bir şey yok burada.



Planı yapıyolar saraya giriyorlar adamları tak tak hepsini öldürüyorlar. Sonda amca versus yeğen maçı oluyor. Tabiki yeğen kazanıyor. İngiltere’nin yeni kralı Arthur oluyor. Halk çok mutlu. Wuhuu yeni kral çok yaşa yeyyy. Her türlü pis işi yapan adam eline kılıç alınca kral oluyor ve bize adaletten namustan iyilikten bahsediyor. Benim inanasım gelmedi arkadaşlar. Sonuçta bunlar İngiliz. Nerede pislik varsa bunların başının altından çıkıyor.

---Spoiler---

Film gerek müzikleri gerek görüntüleri olsun muhteşemdi. IMDB’de 7/10 puan, 3.7/5 puan almış. Rotten Tomatoes diye bir yerde yine düşük puan almış. Orası troll kaynıyor galiba hep düşük puan veriyorlar. Bu film de böyle arkadaşlar. Eline kılıç alan kral oluyor.

Siz bu filmi izlediniz mi? Sizce film nasıl? Yorumlarda belirtirseniz sevindirik olurum.

1 yorum:

avatar

Filmi izlemedim ama senaryo çakma. Thor filminyle hemen hemen aynı kurgu.ingilizlere zaten güven olmaz din iman yok üstüne ahlak da yok.


EmoticonEmoticon

 

Hmm Arama

-->