-->

Filim Yorumu #3: The Boss Baby

- Ağustos 11, 2017


Selamünaleyküm. Bugün size bir başka filim yorumu yapacağım. Evet bunu yapacağım.

Filmimizin adı “The Boss Baby” yani “Patron Bebek” bu da demek oluyorki “yaa çen patçon mu oydunnn”. Bir bebek ve abisi üzerinden anlatılan hikaye IMDB’de 6.4/10 , Beyaz Perde’de 3.5/5 puan almış. Oranladığın zaman birbiri içinde tutarlı puanlar.  Fullfilmizlesin diye bir sitede garip bir şekide 9.1/10 puan almış. Bunu ciddiye alamadım diğerlerine göre tutarlı değil. Ayrıca fullfilmizlesin kim ya?

Film DreamWorks Animation tarafından yapılmış. Tom Mc Grath tarafından yönetilmiş ve Michael McCullers tarafından yazılmış. Ben tarafından ise yorumlanıyor. Hayat ne garip dünya ne kadar küçük.



Film evin tek erkek çocuğu olan Tim’in bebekten önceki hayatını anlatarak başlıyor. Ailesinin onla hunharca ilgilendiğinden bahsediyor. Yatmadan önce 3 hikaye 5 sarılma 1 özel şarkı diye bir ritüelleri dahi var. Ailenin merkezinde Tim var anlaşılacağı kadarıyla. Hatta anlatırken 3 mükemmel sayıdır falan derken ekranda üçgen beliriyor ve bir takım illumatici olayları gösteriliyor ama yemezler dreamwork gelmeyeceğim. İçimden en yakın ayin merkezine gidip kedi kesmek geldi ama gitmedim.

Yine bu ritüelden sonra babası Tim’e erkek kardeş ister misin diye soruyor. Tim ben size yeterim diyor ama bilmiyorki sabah kardeşi gelecek. Tim uyuduktan sonra bize bebeklerin nereden geldiğini gösteriyorlar. BABY CORP. Bebekler gökyüzünde bir bebek şirketi tarafından üretilip ailelere gönderiliyor teması var. Hatta leylekler getirdi hikayesiyle dalga geçiyorlar. Tim’in ailesine gelecek olan bebek Baby Corp tarafından özel olarak seçilmiş bir bebek olarak gösteriyorlar. Patron bebek.

Bebek sabaha karşı bir taksi ile geliyor ve Tim bunu görüyor ama ailesi görmüyor. Bebek geldiğinde Tim’in bütün hayatı yerle bir oluyor. Artık eskisi gibi yatmadan önce hikayesi yok, eskisi gibi oyun saatleri yok. Ebeveynlerinin (arkadaş bu nasıl kelimedir ya her seferinde biryerden bakıyorum) bütün vakti o ponçik patron bebeğe harcanıyor. Haliyle Tim kıskanıyor ve onu gönderme planları yapıyor. Halbuseki bebek acayip tatlı bir şey. Azını burnunu yersiniz. Tim neden göndermeye çalışıyor anlamadım. Bu planları yapıyorken bebeğin konuştuğunu duyuyor. O ara bişiler oluyor ve patron bebeğimiz planını ve Baby Corp’u Tim’e anlatıyor. Tim önce inanmasada sonradan inanıyor.



Bebeğin Baby Corp’tan gönderilme amacı şu. Tim’in ailesi Pupy Corp denilen bir evcil hayvan şirketinde çalışıyor. İnsanlar artık bebek yerine evcil hayvan tercih ettikleri için ise Baby Corp zarara giriyor. Bütün bunlar yetmezmiş gibi hayvan şirketinin yeni bir köpek üzerinde çalıştığı ve bu köpeğin şimdiye kadarki en tatlı köpek olacağını duyuyorlar. Bu haber Baby Corp’u korkutuyor ve bu planı bozmak için patron bebeği yolluyorlar. Görev başarıyla gerçekleşirse bebek geri döneceği için ve Tim de bunu istediği için patrona yardım ediyor.

Burası oldukça aksiyonlu bir bölüm anlatacak bir şey yok. Görev başarıyla tamamlanıyor ve bebek geri gidiyor. Ailesi bir bebekleri olduğunu unutuyorlar. Ama Tim herşeyi hatırlıyor. Filmin sonlarına doğru bebeği özleyen ve sevgiyi paylaşabileceklerini düşünen Tim Baby Corp’a bir mektup yazıyor. Patron Bebek bu mektubu alınca aslında o da Tim’in yanına gitmek istediği için görevinden istifa edip ailenin yanına dönüyor. Karşımıza tekrardan üçgen çıkıyor ama sonradan kalbe dönüşüyor. Mutlu sonla bitiyor.

Film kaba haliyle bundan ibaret. Detaya girersem uzun sürer diye düşündüm ve bu haliyle özetledim.

Filmi izlemenizi tavsiye eder miyim? Ederim. Başka yerlerde de etmişler mi? evet izlenmesi önerilen bir animasyon film. Tek sıkıntı yönü çocuklara yönelik yapılan bir filmin aslında çocuklara yönelik yapılmaması. İçerisindeki korkunç animasyonlar olsun espriler olsun gerçekten çocuklara göre değil. Kendi başınıza izleyecekseniz izleyin ama çocuklara yönelik olmadığı kesin. Eleştirenlerde bu sebeple eleştirmiş.



Bunun haricinde filmin bir de alt metni var. Yani aslında neler oluyor? Filmin başında bize hunharca Tim’in hayal gücünün çok güçlü olduğu mesajı veriliyor. Biz de olaylara Tim’in gözünden bakıyoruz. Yani aslında gördüğümüz şeyler aslında öyle değil. Peki, nasıl? Patron bebek aslında gerçekten patron bebek değil. Tim’in normal bir erkek kardeşi.  Bebekle oyun oynarken o bahsettiğim hikâye gerçekleşiyor ama ne yazıkki bebek ölüyor. Ailesi bunu unutmak için evdeki her şeyi kaldırıyor. Tim çok üzüldüğü için Baby Corp’a mektup yazmıştı ya? onu ailesi fark ediyor ve okuyor. Okuduktan sonra yeni bir kardeş yapmak istiyorlar. Tim eski kardeşi ile yeni kardeşini aynı zannediyor. Geri dönüş olayı bu yani.  Aslında baya eğlenceli bir filmin altında bunlar oluyor.

Bunun haricinde filmi tekrar önerdiğimi belirtmek isterim. Animasyonlar cidden çok tatlıydı. Bebek popoları her yerdeydi ehehehehe.


Siz bu filmi izlediniz mi? İzlediyseniz fikirleriniz neler? İzlemediyseniz izlemeyi düşünüyor musunuz? Yorumlarda belirtirseniz sevindirik olurum.

3 yorum

avatar

Filim değil film :)

avatar

bilerek öyle yazıyorum :))

avatar

Filmim derininde böyle bi hikaye olabileceği hiç aklıma gelmemişti yine aydınlandık sayende usta.


EmoticonEmoticon

 

Hmm Arama

-->