-->

Parti Kur Oy Verelim, Tarikat Kur Müridin Olalım: Elon Musk

- Haziran 28, 2017

Selamunaleyküm. Bugün size adeta 21. Yüzyılın Nicola Tesla’sı (tamam Tesla kesinlikle olamaz ama onun gibi bişi) Elon Musk hakkında bilgi vereceğim. Onun hakkında Tony Stark’da diyorlar kim olduğunu siz seçin.

Kısaca bahsetmek gerekirse kendisi Tesla Motors ve Paypal’ın kurucu ortağı, SpaceX’in ise CEO ve CTO’su ayrıca SolarCity’nin de başkanı. Aldığı ünvanlar bunlar. Bence ise müthiş birisi.

Uzunca bahsetmek gerekirse: Elon Musk 1971 yılında doğmuş (sizin yerinize hesapladım 46 yaşında). Annesi Kanadalı babası Güney Afrikalı.  Dedesinin nereli olduğu hakkında bir fikrimiz yok ama zorlarsak Türk olabilir sonuçta zamanında afrika bizimmiş.

Elon abimiz 12 yaşında kendi kendine yazılım yapmayı öğrenmiş.  Bu yazılım bilgisiyle “Blaster” adlı bi oyun yapmış. Aferin. Daha sonra bu oyunu 500 dolara satmış. Şimdiki kur ile baktığımızda 1.758 TL. kendinizi onun yerine koyun siz 12 yaşında napıyordunuz? Veya siz bu yaşınızda o kadar para kazanabildiniz mi? Helal olsun ne diyeyim.

Aslında bu paragrafta okuduğu okullardan aldığı diplomalardan bahsedecektim ama kimsenin okumayacağına eminim. Bende okumadım. Nerede okuduğun çok önemli değil senin ne kadar uğraş verdiğin önemli.

Yaptığı icraatlardan basetmeden önce bir konuya daha değinmek istiyorum. Elon Musk abimiz çocukken günde 5 saat temel bilimler (matematik fizik vs) üzerine yazılmış kitaplar okuyormuş. Hadi temel bilimleri ve 5 saati geç roman ve 1 saat diyelim. Biz çocukken bunu yapıyor muyduk? Ben yapıyodum eheheheh. Umarım büyüyünce Elon Musk olurum. Şimdi etrafınızdaki çocuklara bakın eğer bilgisayar/tablet/telefon başında IQ’su ayakkabı numarasına denk olan youtuberların oyun videolarını izliyorsa gidin elindeki cihazı alıp kitap verin. Bunu yapın. Bizim bir şeyler başarabilen okuyabilen bir nesile ihtiyacımız var.

İcraatları demiştik.

Paypal:


“PayPal; finansal bilgilerinizi kimseye paylaşmadan, daha güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde ödeme yapmanızı, ödeme almanızı ve para göndermenizi sağlayan online ödeme hizmetidir.” Tanımı bu şekilde. Benim daha önce kullanma fırsatım olmadı ama kullanan çok kişi ve şirket vardı. Ülkemizde yasaklandığı gün ekşisözlükte ağza alınmayacak laflar edildi. Geçimini bu site üzerinden yapan kişilerin ekmek kapısı kapandı. Çok bilgim yok bu yüzden uzatmıyorum. Kısaca internet üzerinden para transferi yapabileceğiniz uluslararası bir sistem.

Space X:

Elon Musk bu şirketin CEO’su ve CTO’su. Haziran 2002’de kuruldu. Elon Musk’ın bu şirketi kurma amacı uzayın derinliklerine gitmek ve insan neslini devam ettirmekmiş. Şuan Mars’a koloni kurmak üzere çalışmalar yapıyor. Önceki çalışmalarında ise tekrar kullanılabilir roketti.

Tesla Motors:

Bu şirket tamamen elektrikli arabalar yapıyor. Şuan Dünya’da gerçek bir rakibi yok. Araçların elektrikli olması dışında kendi kendine gidebilme (otopilot) özelliği de var. Hatırlarsanız büyük araba markalarının hepsi bu alanda çalışmalar yapıyordu ancak hiçbirisi Tesla kadar başarılı olamadı. (diğer markaların yapay zekaları virajlardan dönemiyor :D ). Yaptığı arabalar sürekli yeni rekorlar kırıyor ve elektrikli arabanın diğer arabalara karşı çok daha iyi olduğunu kanıtlıyor. Gelecek zaman içerisinde Tesla’nın Türkiye’ye gelmesi tahmin ediliyor ama fiyatlar ne kadar cazip olur tartışılır.

SolarCity:

Aslında bu şirket hakkında çok bir bilgi yok ancak güneş panelleri üretildiği kesin. İleride Elon Musk’ın elektrik ihtiyacının bu panellerden karşılandığı içerisinde sadece elektrikli araba kullanılacak sıfır emisyonlu bir şehir yapacağı konuşuluyor.

Hyperloop:

Elon abimiz şehirdeki trafik sorununu çözmek için böyle bir yöntem geliştirmiş. Vakum enerjisini kullanarak içerisindeki araçların 1200km/h hızla istediği yere gidebilmesini sağlayacak. Bence köprü yapsa daha iyi olurdu ama kendisi bilir. Hem para da kazanır.

Yaptığı büyük icraatlar bunlar. Küçükleri elbet var ama hepsini buraya yazarsam okumazsınız diye düşündüm. Bunları da okur musunuz bilmiyorum :)

Sizce Elon Musk nasıl biri? Türk olmak ihtimali var mı? 3. Köprüyü kıskandığı için böyle (hyperloop) bir proje yapmış olabilir mi? Yorumlarda belirtirseniz ve yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşırsanız sevinirim.

2 yorum

avatar

Reyis Elon Musk için diyolla ki cia acanıymış pay pal abd nin dünya para trafiğini incelemesine vesile olmuş. Marsta koloni ve elektrikli araç faaliyetleride rusya başta olmak üzere diğer ülkelere ayar verme girişimiymiş.

avatar

Yazılımcı olduğum için örnek aldığım insanlardan bir tanesi. Çok çalışmış azmedip başarmış.


EmoticonEmoticon

 

Hmm Arama

-->