-->

Emoji

- Haziran 23, 2017

Emojiler günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmeye başladığı şu günlerde emojisiz mesaj atmak dahi garipseniyor. E böyle olunca da kelimeler yerini yavaş yavaş duygu ve düşünceyi ifade eden şekillere bırakıyor ve bu bırakış gün geçtikçe ilerliyor. Hatta geçenlerde Oxford sözlüğünde bir emoji kelime olarak kabul edilmişti. Ve hatta “Moby Dick” adlı bir kitap tamamen emojiler ile tekrar yazıldı.

Bu ilerleyiş gittikçe hayatımıza yerleşiyor. Nasıl mı anlıyorum bunu? Tabiki de çok zeki olduğum için değil etrafıma baktığımda gayet rahat anlaşılıyor. Örneğin siz en son ne zaman emojisiz mesaj attınız? Örneğin ben emojileri çok kullanıyorum. Konuştuğunu kişi ciddi bir kişi değilse kesinlikle kullamışsınızdır.

Tabi bu emojiler ne kadar duygu ve düşüncelerinizi ifade etmek için kullanılsa da her duygunuzu ifade edemiyor veya her kelime için kullanamıyorsunuz. İşte bu yetersizliği giderebilmek için belli aralıklarla unicod denilen emoji paketi güncelleniyor. Bu güncellemelerin en sonuncusu Unicod 10. (konuyu bağlamanın verdiği rahatlık)

İOS 12 ve Android O ile kullanıma sunulacak (bana sorarsanız whatsapp güncelleme yollayarak bu emojileri whatsapp üzerinden kullanmanızı sağlayacak tıpkı önceki unicodlar gibi) unicod 10 bazı yeni ifadeler içeriyor. İşte o ifadelerden bazıları;



Siz bu emojiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yeni gelen emojiler konuşmalarınızı daha hızlı yapmanızı sağlayacak mı?



EmoticonEmoticon

 

Hmm Arama

-->