-->

Instagram'ın Yeni Video Platformu: IGTV

- Haziran 21, 2018



Selamünaleyküm arkadaşlar. Size bir iyi bir de kötü haberim var. Kötü haberim şu ki Mark Zuckerberg daha fazla para kazanacak, iyi haber ise YouTube’a iyi bir rakip çıkması.

Instagram 20 Haziranda (bugünün tarihine bakarsak dün oluyor) yeni video servisi IGTV’i duyurdu. Açılımı sizin de anlayabileceğiniz gibi “Instagram TV”. IGTV, içerik üreticilerinin dikey video yükleyebileceği bir yer. Aklınızda canlanması için Instagram Story’lerin uzun versiyonu olarak düşünebilirsiniz. Bu uzunluk şu anlık maksimum 10 dakika olarak sınırlandırılmış durumda ama daha da uzayacağının garantisini verebilirim. National Geographic 48 dakikalık bir belgesel yayınlamış bile.



Instagram’ın Ceo’su Kevin Systrom  “Bu uygulama mobil cihazlardan video izlemeyi daha kolay hale getirmek için tasarlandı.” Demiş. Hatta o kadar kolay ki siz uygulamayı açtığınız zaman sizin ilgi ve davranışlarınıza göre sizin beğenebileceğiniz videoları otomatik olarak oynatmaya başlıyor. Tam bir internet düşmanı. İnceleyeceğim diye bir sürü megabayt yedi. Neyse konu ben değilim.  Ayrıca Systrom uygulama daha yeni çıktığı için belli bir süre reklam içermeyeceğini ancak daha sonra geleceğini de belirtti. Uygulamayı açtığımız zaman otomatik olarak videoların başladığını düşünürsek isteğimize bağlı olmadan reklamlar oynatılmaya da başlar yani baya iyi kazanacaklar.



Eğer uygulamayı hemen şimdi indirirseniz video yayınlamaya başlayan tanıdık yüzleri görebilirsiniz. Örneğin MKBHD,  iPhoneDo ve Barış Özcan hemen “Hello IGTV” konulu videolar çekip takipçileri ile paylaşmaya başlamış bile. Yakında diğer büyük içerik üreticileri de gelip buralarda kendi içeriklerini paylaşmaya başlayacak (benim tahminim bu içerikler vlog odaklı olur çünkü dikey video formatında başka ne yapabilirsin ki?) Pons diye birisi (Instagramda 25.2 M takipçisi varmış) bu platformda yemek videoları paylaşmaya başlayacağının haberini verdi.



Bunların dışında Instagram yakın bir zamanda 1 Milyar kullanıcıya ulaşmış bunun da haberini verdiler. Açıkçası üzüldüm. Gençlik nereye gidiyor be! Eskiden öyle miydi falan böyle yaşlı tripleri atıyormuşum. Şaka maka youtube’a güzel bir rakip gelmesine sevindim fakat bu dikey video olayı ve bunun mark tarafından yapılması beni üzdü. Başka bir firma bunu yapsa eminim çok daha şık ve daha olması gerektiği gibi olurdu.  Neyse sağlık olsun.

-

İndirmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz:

Kaynaklar:

2 yorum

avatar

Samimi yazım tarzınızı beğendim. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler, hayırlı günler diliyorum :)

avatar

Slots Provider Review ᐈ Best New Slot Machines in USA
What is the most popular 배당사이트 slot machine in 벳365 the USA? Slots are developed by software developers and 벳 인포 스포츠 토토 분석 have a positive impact on the casino market. We 외국 라이브 are 바카라신규가입쿠폰 very


EmoticonEmoticon

 

Hmm Arama

-->