-->

SON DAKİKA: iPhone 8 bize çay demleyecek!

- Temmuz 10, 2017

Selamunaleyküm. Bugün size acayip muhteşem bir şeyden bahsedeceğim. İPHONE 8. Woowwww.

Daha tanıtılmadan üstüne bir sürü yazılıp çizilen bu telefon tanıtıldığında kimse alamayacak ve yine affedersiniz ama zenginin parası züğürdün çenesini yoracak. Peki, biz konuşmaktan geri duracak mıyız? Hayırrr.

Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 8 hakkında çok fazla haber çıkıyor. Yok uçacak yok bizim yerimize çay demleyecek vs. Ben size bunların içinde en olası şeyleri toplayıp vermeye çalışacağım. Biliyorsunuz severim böyle şeyleri.

Başkaları gibi neredeyse benimde kesin gözüyle baktığım bir özellik: Daha büyük ekran çerçeve oranı. Piyasaya son çıkan telefonlarda bu çıta Allahu Ekber dağlarında. Örnek isterseniz Samsung Galaxy S8, LG G6. Ne kadar kullanışlı tartışılır ama telefonun bu şekilde daha şık durduğu kesin. Yani yeni iPhone’da bizi daha büyük bir ekran karşılayacak. Görüntü kalitesinin öncekilere göre daha iyi olması bekleniyor ama belli olmaz. Bence Full HD ekran telefon için yeterli bir çözünürlük. Daha önce hiç OLED ekran kullanmayan Apple bu sefer bir değişiklik yapıp OLED ekran kullanacak. Yani aldığım haberler bu şekilde. Apple'da ajanım var.

Bataryaya girmek istemiyorum çünkü patlar ehehehe. Batarya kapasitesinin daha büyük olacak diye düşünüyorum. Batarya büyümese bile her İOS sürümü ile pil tüketimi daha iyileşiyor (?).

Kulaklık girişi yine yok. Üzüyorsun Apple. Xiaomi’de artık kullanmıyor senin yüzünden.

USB Type-C kullanılacağını zannetmiyorum. Zaten büyük bir kısmınız bilmiyorsunuz onu. Çok da şey yapmayalım.

Donanım olarak ram vs konuşmak istemiyorum çünkü ne kadar düşük donanım olsada ios kasmadan çalışıyor. Ama önceki iphone’dan daha kuvvetli bir donanım olacağı kesin.
Kamera çıkan sızıntıların ortak noktalarından biri. Dikey olarak yerleştirilmiş çift arka kameraya sahip bir iphone 8. Çekim kalitesini konuşmaya gerek yok. iPhone ilk çıktığından beri piyasadaki en stabil en kaliteli fotoğrafları çeken kameraları kullanıyor. Sony lens kullanıyor ama Sony bile telefonlarında bu kaliteyi yakalayamıyor. Garip.

Bunun dışında iPhone 8 de bir ilk olarak kablosuz sarj olabileceği konuşuluyor. Bunu nereden mi çıkarmışlar? İOS11 in içerisinde iki tip sarj sesi var. Birisi zaten olan diğeri ise daha uzaylımsı bir ses. Bunu da kablosuz sarj sesi olarak kullanılacağını söylüyorlar. Olabilir mi? olabilir neden olmasın. iPhone gibi elit bir telefonda bu özelliğin olmaması zaten bir eksik.

Tabi bunlar küçük detaylar. Asıl konuşulması gereken olay iPhone 8’e konulacak olan edge to edge – bizim deyimimizle kocaman ekran – ekran sonrası Touch ID’nin nereye konulacak olması. Bildiğiniz yada bilmediğiniz gibi parmak izi okunması için sensörün parmağınıza değmesi gerekiyor ama araya ekran girerse değmemiş oluyor. E nasıl olacak bu iş? İşte herkes bunu konuşuyor. İsterseniz ihtimalleri sıralayalım:

1.       Edge To Edge ekran kullanılacak sanal buton olacak parmak izi arkaya konulacak.
2.       Edge To Edge ekran kullanılacak ekranın altında olan bir fiziksel buton olacak. Parmak izi arkada.
3.       Edge To Edge ekran kullanılacak parmak izi ve buton ekran altında olacak (deneysel teknoloji ve işler yolunda gitmiyor. Düşük ihtimal)
4.       Edge To Edge ekran olacak. Ekran altında fiziksel buton. Parmak izi yok. (Dünyanın en kısa fıkrası olmaz böyle bişi)
5.       Edge To Edge ekran yok bildiğimiz touch id (olmaz)




Benim analiz ettiğim ihtimaller bunlar. Tabi Apple nasıl bir yolda ilerler bilemiyoruz. Hepimizi şaşırtacak başka bir yolda ilerleyebilir.

Sizin iPhone 8’den beklentiniz neler? Dünya’ya barışı getirecek mi? Yoksa bir başka zengin oyuncağı mı? Sizce teknoloji vay bee diyecek kadar gelişti mi yoksa bunlar sadece oyalama mı? Yorumlarda belirtirseniz sevinirim.


Dipnot:

  • Yazıyı okuduktan sonra kardeşim bak bunu yanlış yazmışsın diyenleriniz illakin olacaktır. Ben bunları şimdiye kadar okuduğum haberlerden forumlardan aklımda kalan bilgilerle yazdım. Sonuçta telefon daha çıkmadı ve sizin değilde benim aklımda kalan bilginin doğru çıkabileceği ihtimali var. Yazım konu hakkında hiç bilgisi olmayan insanları bilgilendirmek üzere yazılmıştır. Saygılarla.
  • Edge To Edge: kenardan kenara: örneğini görmek için Google'a Samsung Galaxy S8 veya LG G6 yazın


EmoticonEmoticon

 

Hmm Arama

-->