-->

Google Pixel 2 Sızıntıları

- Temmuz 14, 2017

Selamunaleyküm. Bugün size sızıntıları gelmeye başlayan ve yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayan bir telefonu tanıtacağım. Google Pixel 2.

Çoğunuzun “o ne la?” dediğini duyar gibi oluyorum. Bilmemeniz gayet normal çünkü Türkiye’ye gelmedi. Gelse bile kimse almazdı zaten. Adamlar da getirmedi. Peki hangi adamlar? Google adamlar.

Telefonu kısaca açıklamak gerekirse Google’ın geçen sene aldığı bir karar sonucu Nexus serisini bitirip Pixel serisine başlamasından sonra çıkan 2. Telefon. Google Pixel 2. E şimdi bunun diğer telefonlardan ne gibi bir artısı var? Saf android. Arkasında Google var. Param olsa alırım öyle güzel bir telefon.

Geçen seneki Pixel:


Geçen sene çıkan modeli Pixel serisinin ilk telefonuydu. Telefonun öne çıkan özelliği kameraydı. MKBHD’nin dediğine göre geçen senenin en iyi kamerasına sahip telefonu. Evet ip7’den de iyi. Fiyatı ip7 ile çok yakında ama çoğumuz o parayı verince ip7 alır. E zaten öyle de oldu.
Neyse şimdi telefona geçelim. Bu seneki modele gelirsek tasarım anlayışının çok fazla değiştiğini söyleyemem. Yine arkada kameranın etrafı cam panel diğer tarafları metal olacak şekilde tasarlanmış. Güzel mi? bence güzel farklılık oluyor.

Ekrandan başlayalım. Google’da çıkan büyük ekran furyasına uyacak ve büyük ekran küçük çerçeve koyacağa benziyor.  Sızıntıya göre 6 inç 2:1 oranında AMOLED bir ekran bizi karşılayacak. Android O ile birlikte stock androide always on özelliği gelebileceği için bu ekranın bunu destekleyeceğini de unutmamak gerek.

Kamera konusunda yine Google’ın bizi üzmeyeceğini düşünüyorum. Yine aynı şekilde kral bir kamera ile bizi karşılar. Bize verilen görüntüde daha büyük lens var.

Geçen sene çıkan Pixel’de ahize sorunu vardı. Bu sefer bu sorunu çözeceklerini düşünüyorum. Yani ben değil kaynağım öyle söylemiş. Ona da onun kaynağı söylemiştir. Çözmezse bana hesap sormayın. Daha geniş bir ahize gelecek gibi duruyor.

Kulaklık girişi konusunda bir şey söyleyemeyeceğim. İnşallah olur. Birisinin bu gidişata dur demesi gerek.



Bir sızıntı daha var. Bence olmaz. HTC U11 de gördüğümüz “sıkma teknolojisi” bunda da olabilirmiş. Ama dediğimiz gibi bu HTC teknolojisi ve Pixel’i LG yapacak. HTC buna izin verir mi bilmiyorum. Düşük ihtimal. Sızıntı bunu demiş.
Samsung’un yamuk ekranını tercih edeceğime bu sıkma teknolojisini tercih ederim daha iyi. Yaşasın telefon sıkmak.

Daha yeni yeni sızıntılar gelmeye başladığı için telefonun donanım özellikleri hakkında pek bir fikrimiz yok. Premium bir telefon olacağı için çıktığı zamanki en son teknolojiyi kullanacağına eminim. Türkiye’ye gelir mi? ben olsam gelmem. Satmaz çünkü. Çok hevesi olan yurt dışından getiriyor zaten.

Ayrıca bahsettiğim şeyleri ingiliççe bir şekilde dinlemek isterseniz MKBHD abimizin videosunu izlemenizi tavsiye ederim. Nereden? Aha buradan.

Kaynak:


Dipnot:
Always on: sürekli açık ekran demek. yine bunun için google'a always on samsung galaxy s7 yazabilirsiniz.

1 yorum:

avatar

Az bilinen bir telefon güzele benziyor


EmoticonEmoticon

 

Hmm Arama

-->